Telenor blir första operatör i Sverige att avskaffa roamingavgifter för data i länder utanför Europa. Från och med idag inkluderas svenskarnas semesterfavorit Thailand och även Malaysia och Myanmar (Burma) i abonnemanget Telenor Frihet, vilket innebär att Telenors privatkunder kan surfa med sina mobiler för den vanliga datapotten. Sedan juni 2016 erbjuder Telenor som enda operatör i Sverige alla privatkunder möjligheten att surfa utan extra kostnad i EU och EES där även samtal och sms saknar tillkommande roamingavgift.

Thailand är svenskarnas populäraste resmål utanför Europa under vinterhalvåret och från och med idag erbjuder Telenor alla privatkunder möjlighet att använda data utan extra kostnad i Thailand, Malaysia och Myanmar (Burma).

–Vi vill att våra kunder ska kunna resa så bekymmersfritt som möjligt utan att ändra sina mobilvanor oavsett om man befinner sig i Sverige, inom EU/EES eller nu även i vissa delar av Asien, säger Patrik Hofbauer, vd på Telenor Sverige.

Sedan tidigare kan Telenors privatkunder med abonnemanget Telenor Frihet surfa, ringa, och sms:a när de är ute och reser utan extra kostnad i 33 länder inom EU och EES.

-Vi har fått enorm positivt gensvar sedan vi lät våra kunder använda sina mobiler utan extra kostnad i 33 länder i Europa. Därför känns det naturligt för oss att nu utöka erbjudandet till andra populära destinationer. För många av våra kunder är det en naturlig del av vardagen och semestern att uppdatera sitt flöde i sociala medier istället för att skicka vykort, säger Patrik Hofbauer, vd på Telenor Sverige.

För att få tillgång till data utan tillkommande roamingavgifter i Thailand, Malaysia och Myanmar (Burma) samt data, samtal och sms utan roamingavgifter i EU och EES behöver kunden ha abonnemanget Telenor Frihet. Nya kunder får automatiskt den nya abonnemangsformen medan kunder med abonnemang tecknade innan juni 2016 behöver uppgradera sina abonnemang.