Det legendariska Jesada Technik Museum ligger en halvtimmes bilresa från Bangkok och visar upp det bästa av fordon på land, i havet och i luften. Klassiska bilar, ovanliga veteranbilar, pickuper, motorcyklar, rikshor, flygplan och järnvägslok ställs ut sida vid sida med ovanliga exemplar.

Jesada Technik Museum 2Jesada Technik Museum har varit en institution i bilvärlden i ett decennium och är en av de mest populära attraktionerna utanför Bangkok, i den lilla staden Nakhon Pathom. Syftet med museet är att bevara historien och arvet av världens fordon och maskinerier och visa det för allmänheten.

På Jesada Technik Museum presenteras olika typer av fordon som klassiska bilar, sällsynta veteranbilar, pickuper, bussar, motorcyklar, cyklar, rikshor, flygplan och järnvägslok. En av höjdpunkterna i museet är samlingen av microcars, en slags minibil som var en vanlig syn på gatorna efter andra världskriget i Europa. Den byggdes mycket liten och på ett effektivt sätt då bristen på material var stor. Museet har förmodligen den största samlingen av microcars i världen med över 300 exemplar, varav 100 av dem finns på plats.

Jesada Technik MuseumGrundaren av museet, affärsmannen Jesada Dejsakulrit, hyser stor kärlek och passion för bilar sedan barnsben. När han reste till europeiska städer i arbetet såg han alltid till att besöka det lokala transportmuseet. Jesada Dejsakulrits första bil i samlingen var den lilla udda tyska modellen Messerschmitt KR 200 som han köpte i Schweiz 1997. Han fortsatte sedan att samla fordon från hela världen och i dag har antalet ökat till cirka 500. Jesada Dejsakulrit beslutade sig för att etablera ett museum som öppnade för allmänheten i januari 2007 och namngav det Jesada Technik Museum. Stavningen av ”Technik” är en hommage till Technik Museum Speyer, ett känt transportmuseum i Tyskland.

Jesada Technik Museum är öppet för alla, fri entré och öppet tisdag till söndag 9:00–17:00. Det finns även aktiviteter utanför museet, som en bilkortege för att fira kungen och drottningens födelsedag samt internationella biltävlingar.