Tillsammans med triathleten Jonas Colting och i samarbete med Sydostasiens bästa Sportresort Thanyapura genomför Apollo Sports ett unikt simäventyr runt Phuket. Simstarten går den 31 mars. Varje simsträcka ligger på mellan 10-17 km. Den totala sträckan är ca 120 km och passerar alla de kända stränderna på västra Phuket, liksom den mindre utforskade östra kusten.

Apollo erbjuder erfarna simmare att simma att ansluta sig till simningarna. Målgång sker på en välkänd Phuketstrand den 6 april 2016 och möjligheten finns att bo på Sydostasiens största träningshotell – Thanyapura, där Jonas Colting bor och återhämtar sig. Pris från 14 998 kronor

– Planen på att simma runt Phuket har funnits i flera år men ingen har ännu gjort det. Jag kommer personligen simma med under vissa etapper, och vi uppmuntrar våra simmare på Thanyapura att ansluta sig till oss i denna fantastiska utmaning. Jonas med sin enorma kapacitet och vilja är den perfekta idrottsmannen att bli den första personen som någonsin simmar runt ön Phuket, säger Chris McCormack, styrelseordförande Thanyapura och flerfaldig Ironmanvärldsmästare.

– Vi på Apollo har under de senaste åren ökat utbudet av möjlighet att simträna under sin semester. På alla Apollo Mondo Family Resorts finns simskola indelade i nivåer från Pollys Poolare till crawlkurser för vuxna. Apollo Sports arrangerar flera resor där simning och äventyr är huvudingredienser i resan och alla träningsresor binder ihop just idrott, motion, hälsa och miljö. Jonas simning innebär också att han scoutar för Apollo Sports kommande års resor till spännande destinationer med vacker miljö, rena fina vatten och spektakulära simningar, säger Daniel Giray, sportchef på Apollo.

Flera specialveckor med simträning har arrangerats. Apollos populära Liveaboardresor (träningsresor på båt) finns med både simning och Swimrun som grenspecifika inriktningar, som tar deltagarna till de bästa platserna för öppetvattensimning. Till sommaren sker även en ny spännande resa med simning på programmet där resan avslutas med en spektakulär simning från Korfu till Albanien. Att simma runt Phuket blir nästa äventyr.