Drömmer man om att befinna sig långt bort på en exotisk drömstrand kan Ving erbjuda många vackra platser. Ving har närmare 30 resmål till Thailand som är väldigt populärt för svenskar att besöka och har varit det under många år, vilket också visas i Resepanelen.

Maldiverna, dit Ving arrangerade resor redan på 70-talet, är en annan favorit bland svenskarna med riktiga paradisstränder och hotell som många gånger ligger på en egen ö. Men kilometerlånga och korallvita sandstränder kan man till exempel också få på Aruba, Kuba, Jamaica, i Dominikanska Republiken och i Mexiko.

När svenskarna får välja mellan 35 stränder har nära 3 av 10 svenskar (26 procent) sin drömstrand i Thailand. Det visar Vings undersökning Resepanelen där fler än 5 300 personer svarat på frågor om drömstränder. Efter Thailand är det Maldiverna följt av en liten grekisk ö som toppar listan.

En drömstrand kan beskrivas olika beroende på vems drömstrand det är. Det kan vara allt ifrån en kritvit sandstrand på andra sidan jorden till den privata lite mindre stranden. Thailand är en fantastiskt vacker plats och det förvånar mig inte att det hamnar i topp, dessutom har resmålet varit väldigt populärt under många års tid hos Ving, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.