Triathleten, VM-medaljören och hälsoprofilen Jonas Colting med team världsrekordsimmade runt ön Phuket i Thailand på 8 dagar. Tillsammans med simmaren och triathleten Thobias Pettersson och fd olympiern Daniel Engdahl tog de sig 142 km runt Phuket.

Simningen arrangerades av Apollo Sports i samarbete med sporthotellet Thanyapura. En publikfylld strand mottog trion på onsdag morgonen på Mai Khao Beach Phuket när de passerade mållinjen där de tidigare startat. Trion välkomnades av Phukets viceguvernör och representanter från det svenska konsulatet samt sponsorer och en stor åskådarskara. I åtta dagar har trion avverkat 142 km simning. Trion blir de första någonsin att simma runt Phuket.

Onsdagen 30 mars började trion simma från Mai Khao Beach på Phukets västra sida och idag, efter åtta tuffa etapper, nådde de målet på samma strand. Trion har simmat 15-21 kilometer om dagen under synnerligen krävande förutsättningar. Stekande sol, vattentemperaturer på över 30 grader, tidvatten, vågor och mycket vind.

Apollo är störst i Norden på träningsresor och har sedan starten 2009 mångdubblat utbudet av träningsresor. En av de just nu starkast växande trenderna inom träningsresor är mer äventyrliga resor kombinerade med upplevelser i naturen. I samarbete med Sydostasiens största Sportresort Thanyapura genomfördes det unika simäventyret runt Phuket.