Bangkok, den pulserande staden i Asien, är full av möjligheter för att uppleva den spännande thailändska kulturen. Stadens mångfald ger upphov till en mängd happenings, nischad konst, hisnande arkitektur, nutida konst och nyskapande smycken. Här är sex tips för att upptäcka en del av Bangkoks konstscen.

Queen Sirikit Museum of Textiles

Queen Sirikit Museum of TextilesDen thailändska drottningen Sirikit har ett stort intresse för landets textilindustri, silkesproduktion och mode och lät därför öppna ett textilmuseum 2003. Här finns flera utställningssalar, en utbildningsstudio, ett bibliotek och landets första fabrik för restaurering och konservering av textilier. ”Fit for a Queen” är en av de aktuella utställningarna vilken presenterar mer än trettio av drottningens mest eleganta klänningar från Balmain tillsammans med accessoarer från Louis Vuitton. Adress : Ratsadakorn-bhibhathana-byggnaden vid Grand Palace

Paintbar Bangkok

Om du gillar att måla, äta och dricka är detta är platsen för dig! Paintbar Bangkok är en bar som serverar tapas och drycker samtidigt som man skapar ett eget mästerverk. Deras slogan är ”måla, drick, upprepa”, som uppmuntrar till att själv ta plats på konstscenen. Varje dag finns en utvald målning som kan användas för inspiration medan man njuter av en måltid bland vänner. Adress : 46/4 Sukhumvit Soi 49, Klhong Tan Watthana.

Siam Museum

Siam MuseumDetta museum är en källa till Thailands stora historia, från forntid till nutid. Den permanenta utställningen presenteras i sjutton rum och museet använder ett modernt, engagerande och interaktivt berättande. Var och en av de många rummen har en informativ video som presenterar det aktuella temat. Den nationella identiteten hos det thailändska folket är i fokus och målet är att skapa nya upplevelser genom deras motto ”lek + lär = kul”. Adress : 4 Sanam Chai Road.

Skyskrapan Mahanakhon

Njut av den makalösa utsikten från Mahanakhon, belägen i affärsdistriktet Sathorn. Den drygt 300 meter höga byggnaden är en de absolut högsta i Bangkok. Det skulpturala utseendet står ut från resten av skyskraporna i staden och den ger känslan av att vara ofärdig med sitt råa utseende. Mahanakhon är byggd för att komplettera Bangkoks silhuett och är ett nytt landmärke. I huset finns ett hotell, ett torg, en utsiktsplats och en takbar med 360-graders utsikt över den glittrande floden och det pulserande stadslivet. Adress : 92 Narathiwat Ratchanakharin Road.

Museum of Contemporary Art

På Museum of Contemporary Art kan Thailands genuina konsthistoria ses på nära håll – något som verkligen bör upplevas. De fem våningarna rymmer stora utställningssalar som visar konstverk och skulpturer av konstnärer från olika delar av Thailand och är ett måste för konstälskare. Den historiska thailändska konsten är presenterad genom både traditionell och internationellt erkänd konst. Affärsmannen Boonchai Bencharongkul grundade museet 2011 och det innehåller den största samlingen av skulptur och privatägd konst i hela Thailand. Adress : 499 Vibhavadi Rangsit Road.

Atta Gallery

Atta Gallery är det första och enda smyckesgalleriet i Thailand och grundades 2010 av smyckestillverkaren Atinuj Tantivit. Fokus ligger på det egna uttrycket, som namnet på galleriet avspeglar – ”Atta” betyder ”jag” på det gamla buddhistiska språket pali. Atta Gallery visar och säljer bärbara och samtida verk som görs av både lokala och internationella konstnärer och formgivare. Ambitionen är att presentera unika designsmycken från hela världen till den thailändska publiken och vice versa samt att uppmärksamma och visa uppskattning till samtida smycken. Adress: Unit 1109-1110, OP Garden 4, 6 Charoenkrung Soi 36, Charoenkrung Roa.