Rekordhöga bokningsnivåer leder till att Apollos hotell och träningsanläggning Playitas Resort gör sin bästa sommar sedan öppningen för 10 år sedan. Ett tydligt bevis på att träningsresor är en fortsatt stark trend.

– Det har varit en strålande sommar för Playitas Resort. Maj och juni slog alla rekord, augusti var fullbokat och även september bjuder på rekordsiffror. Vi har bara ett fåtal rum kvar i september och hösten ser mycket lovande ut då vi just nu bara har ett mindre antal platser kvar i oktober och november, säger Daniel Giray, Sports Manager.

Bokningarna av Playitas Resort har ökat 15 procent jämfört med föregående år. Förutom dessa glädjande siffror noterar Apollo även en ökning av träningsresor till Rhodos (+35 procent) och Kreta (+20 procent) jämfört med föregående år. Sett till antalet gäster på Apollo Sports hotell så har de sen förra året ökat med 35 procent.

Thailand spås i år slå igenom som ett accepterat resmål för en veckas resa där fokus är träning i ett härligt klimat kryddat med sol och bad. Bokningarna av resor till Apollos Sports hotell Thanyapura har till exempel ökat med hela 250 procent sen föregående år.

– Thailand som träningsdestination är oerhört hett inför vintern och jag tror vi kommer se en ökning framförallt till Phuket som är en riktig pärla för alla som gillar att springa, cykla, simma och träna i grupp. Sydostasiens bästa sporthotell, Thanyapura, passar alla oavsett ambitionsnivå och några av våra mest framgångsrika triathleter och mountainbike-proffs kommer besöka Thanyapura i vinter. Med dagens smidiga flyglösningar funkar det dessutom fint att resa ner och träna i bara en vecka om det är behovet, säger Daniel.