Apollos bokningsstatistik visar att 59 procent fler har bokat en jul-och nyårsresa till Thailand i år än jämfört med förra året.Totalt är drygt hälften av alla jul- och nyårsresor sålda. Det är 15 procent bättre än förra året.

Hua Hin

Hua Hin är en av de äldsta turistorterna i Thailand, ända sen 1920-talet har aristokratin och kungar kastat glans över denna pärla. Trots att Hua Hin är en livlig turistort lever fortfarande det mer traditionella thailändska kvar än på många av de andra orterna och Hua Hin erbjuder en stor mängd av aktiviteter.

Koh Koh Khao

Koh Koh Khao är en fridfull ö med mycket fina ständer, vacker natur, färgstarka fåglar och magnifika solnedgångar. Här, långt ifrån vardagen bor du i ditt eget paradis och tar var dag som den kommer. På Koh Koh Khao råder nämligen tystnad och ön är nästintill orörd av turismen. Här finns inga större vägar eller överfulla ständer, hit reser du för maximal avkoppling.

Koh Samui

En semester på Koh Samui erbjuder många härliga upplevelser i samband med sol och bad. Runt ön finner du kilometerlånga ständer och det råder en mycket speciell atmosfär av lugnt strandliv och avkoppling. Letar du efter nattliv har Chaweng något som passa de flesta. I de vackra vikarna längst kusten sticker hotellen fram mellan palmerna med sina låga bungalows i trä. Här finns inte heller några stora bussar utan det erbjuds bara små mindre ombyggda lastbilar ”song taos ” som transporterar turister och lokalbefolkning vart de vill till ett rimligt pris.

Krabi

Krabi provinsen på fastlandet erbjuder allt man vill få ut av en semester i Thailand. Här kan du njuta av äventyrliga stränder, vacker natur och aktiviteter som bergsklättring, snorkling och båtutflykter till den spektakulära skärgården Phra Nang Bay. Krabiområdet är en perfekt bas för den som är sugen på att utforska. Vid skärgården utanför Ao Nang stupar det höga, gröna klippor som doppar sina rötter i det turkosa havet. De mäktiga grottorna och lagunerna lämnar spelrum till att låta fantasin flöda och ger en upplevelse för livet.

Koh Lanta

På Koh Lanta är tempot härligt tillbaka draget, lugnet är ett faktum och är en stor favorit för barnfamiljer. Koh Lantas huvudstad Saladan är en äkta thailändsk fiskeby och längst vägar och ständer hittar du små lokala resturanger och barer. Alla hotell på Koh Lanta är stora mellanklasshotell, men vad du än väljer så kommer du hitta lugn och ro. Hit åker du för att ladda batterierna och skaffa en härlig solbränna.

Khao Lak

Khao Lak är en underbar nationalpark som ligger på fastlandet, norr om Phuket och drygt en timmes resa från flygplatsen. Här tillbringar du härliga och avslappnade dagar på stranden för att sen ut och äta gott på någon av de lokala restaurangerna på kvällen. Om man känner för att aktivera sig någon dag kanske du kan våga dig ut i djungeln eller prova en snorkeltur som garanterat kommer ge dig minnen för livet! Om du åker hit bör du även prova på att snorkla eller dyka vid Similan och Surin öarna, som endast ligger några timmar västerut med båt. Öarna räknas till världens topp tio bästa dykplatser och här kan du uppleva orörd natur, vita sandstränder och kristallklart vatten med fiskar i regnbågens alla färger.

Phuket

Phuket är en av de mest kända och populäraste destinationen i södra Thailand. Ön passa de allra flesta, oavsett om du söker ett pulserande nattliv eller lugnet på en strand. Trots att Phuket är en relativ liten ö, finns det massor av härliga stränder. Underytan väntar en färgglad värld för den som gillar att snorkla eller dyka. Trots mängden av hotell, restauranger och butiker som finns på ön är det ändå lätt att hitta de orörda platserna och privata vikarna.

Källa Apollo