En resa till Thailand bör innehålla minst ett besök till någon av de många marknader landet har att erbjuda då det är ett utmärkt sätt att uppleva äkta thailändsk kultur. Var du än befinner dig i Thailand finns det alltid åtminstone en marknad som har öppet.

Dagsmarknader, loppmarknader och flytande marknader utgör en prutares utmaning, en utforskares äventyr och den shoppingsugnes paradis, med otroliga erbjudanden på allt från exklusiv vintage till konst och hantverk. Det går att hitta allt man kan önska sig, och mer. Här är fem marknader i Bangkok att besöka under nästa resa!

Chatuchak – marknaden med allt och lite till

Chatuchak är ett landmärke i Bangkok och en av världens största marknader där allt går att hitta. Helgmarknader är en tradition i Thailand, och detta är den största – Chatuchak är över 140 000 kvadratmeter stor och inkluderar 27 sektioner med fler än 15 000 olika shoppingbås. Här finns kläder, accessoarer, träsniderier, interiör och souvenirer att fynda från hela landet. Vad du än söker, är det troligt att hitta det här till ett förhandlingsbart pris. Det bästa sättet att ta sig hit är att åka till BTS Chit Station eller MRT Station och marknaden har öppet lördagar och söndagar 09.00-18.00.

Bang Lamphu – lokalbornas favoritmarknad

Denna dagsmarknad har en avslappnad atmosfär som mestadels attraherar lokalinvånare som söker bra erbjudanden på bland annat billiga kläder, västinspirerat mode och framförallt traditionella thailändska curryrätter och kokosnötsbaserade desserter. När du ändå utforskar gångarna finns det givetvis även fantastisk mat att prova, och det öppnas allt fler restauranger och butiker i takt med att fler utländska besökare hittar dit. Det är även en bra marknad för hushållsvaror och dylikt. Den smidigaste vägen att ta sig hit är med taxi eller San Seap Canal båttaxi. Bang Lamphus öppettider är 08.00-18.00 varje dag.

JJ Green – kvällens shoppingupplevelse

JJ Green är en av de senaste utomhusmarknaderna inom livsstil, skapad för att förse besökarna med en helt ny shoppingupplevelse. Det som skiljer JJ Green från andra marknader är dess surrande nattliv och hundratals människor bland butiker och bås som säljer antikviteter, second hand-produkter, kläder, accessoarer och möbler. Detta är den perfekta marknaden för att hitta unika presenter och souvenirer, i ett härligt grönområde. I hjärtat av JJ Green finns ett matområde med rätter från nordöstra Thailand, utöver alla typer av thailändska delikatesser och charmiga ölbarer. JJ Green ligger 200 meter från BTS Mo Chit Station och har öppet torsdag till söndag 17.00-02.00.

Srinakharin Train Market – en hipsters paradis

Denna marknad, även känd som Talar Rot Fai, ger en genuin och varm känsla i en välkomnande och festlig miljö med pubar, kaféer, matställen och massor av shopping. Marknaden erbjuder en exklusiv shoppingupplevelse med designkläder, second hand och vintage-produkter av alla sorter – allt från cyklar och äldre kameror till animerade japanska leksaker. För att komma hit går det att ta BTS Skytrain till On Nut Station, och därefter taxi. Detta är en perfekt plats att besöka för en rolig utekväll från solnedgång till midnatt, och har öppet torsdag-söndag 17.00-01.00.

Khlong Lat Mayom – en flytande marknad för både stora och små

Denna dagsmarknad är sedan länge etablerad vid flodstranden för lokalinvånarna som från början placerade några båtar i en smal kanal, band fast dem under en låg bro och fyllde dem med olika produkter. Det finns två huvudsektioner i denna marknad – en med färskproducerade råvaror och en med lagad mat såväl som souvenirer av alla sorter. Det är även möjligt att slå sig ned på flodstranden och äta färska skaldjur och lokalodlad frukt som bananer och kokosnötter. Vid en sektion är det möjligt att skapa och måla souvenirer. Runt hörnet finns det attraktioner som att besöka en hästhage eller ta en longtail-båt för att utforska kanalerna och närområdet. Det bästa sättet att ta sig dit är BTS Silon-linjen till Bang Wa Station, och sedan taxi. Öppettiderna är lördagar, söndagar och allmänna helgdagar, 09.30-16.30.