Planerar du en resa med dina barn? Thailand är känt för sin omsorg för de små och erbjuder fantastiska möjligheter att utforska landets utbud av interaktiva museum, blommande trädgårdar, utomhusäventyr och mycket mer. Här följer några av de bästa tipsen för en familjesemester i Phuket, Bangkok och Chiang Mai.

Familjesemester i Phuket

Phuket Aquarium ligger vid slutet av Cape Panwa och är den perfekta dagsutflykten för hela familjen. Vetenskap kombineras med underhållning med fler än 30 akvarium som visar livet i havet med sjöhästar, clownfiskar, sköldpaddor och leopardhajar. Missa inte huvudattraktionen – ett stort akvarium med en tunnel i mitten där du kan se stingrockor, blåfiskar, grouper, wrasses och hajar på nära håll. Adress : 51 Sakdidet Road, Wichit, Mueang.

Se konst på nära håll på Phuket Trickeye Museum, en interaktiv tredimensionell utställning. Den garanterar fantastiska fotomöjligheter och ett lyckligt minne för hela familjen. Runt 100 målningar och skulpturer presenteras i trompe-l’oeil-teknik som skapar en spännande 3D-effekt. Adress : 130/1 PhangNga Road.

Splash Jungle Water Park är en vattenpark för hela familjen, vare sig målet är en adrenalinkick eller avslappning. Det finns bland annat attraktioner som Superbowl och Boomerango för de vågade, men även en 335 meter lång lazy river att flyta i och ta det lugnt. Adress: Soi Mai Khao 4.

Hanuman World Phuket är ett äventyr i trädtopparna, vars namn är en hyllning till hinduguden Hanuman. Parken ligger i djungeln bland enorma träd och har Thailands längsta sky walk uppe i träden och även 16 spännande linor som är upp till 400 meter långa. Det är ett fantastiskt sätt att uppleva naturen, vare sig du vill pröva landets snabbaste roller zipline eller ta det lugnt och promenera på sky walken. Adress: Chaofah Road, Wichit.

Tips att göra med barnen i Bangkok

Lumpini Park är motsvarigheten till New Yorks Central Park, en blomstrande och lugn oas i det livliga Bangkok. Det är en perfekt paus för de som semestrar med familj och en tropisk plats där lyckligt lottade kan se sköldpaddor. Barn kan springa och leka på de stora gräsmattorna och vuxna kan använda utomhusgymmet. Ta med picknickmat och njut av den omväxlande omgivningen! Adress: Ligger på Rama IV Road, mellan vägarna Ratchadamri och Witthayu (Wireless), med ingång från alla sidor.

Imaginia-PlaylandImagina Playland ligger i Emporium shoppingcentrum och är en 1 400 kvadratmeter stor dröm som kommer i uppfyllelse för barn. Den är indelad i 19 zoner med olika teman där det går att komponera musik, hoppa på en studsmatta eller klättra i ett enormt nät. Det finns aktiviteter för barn i alla åldrar men passar bäst de mellan 5-10 år. Adress: The Emporium Shopping Complex, tredje våningen, 24 Sukhumvit Road.

Dinosaur Planet ger kunskap om urgamla tider genom en rolig och interaktiv upplevelse. Attraktionen har fler än 100 verklighetstrogna animerade dinosaurier och är både underhållande och intressant för hela familjen. Det känns som att vara mitt i Jurassic Park! Adress: Sukhumvit 22 The Emsphere.

Kidzania är en söt ministad för barn som även ger en bra nivå av utbildning. Barn, bäst passande för de mellan 4-15 år, kan pröva 80 olika slags jobb – allt från tandläkare eller journalist, till pilot eller brandman. Föräldrar är inte tillåtna att medverka men kommer att se sina barn växa upp framför sig! Adress: Siam Paragon Shopping Center I Rd, 991 Rama I Rd.

Saker att göra i Chiang Mai

Art in Paradise är en 3D-upplevelse där platta målningar verkar ha höjd, bredd och djup. Utöver det får besökare chansen att interagera och på nära håll ta del av de faktiska konstverken. Det finns fler än 130 målningar som kan delas in i olika teman såsom under vattnet, djur, klassisk konst och forntida Egypten. Det är en underhållande upplevelse för alla åldrar! Adress : 199/9 Chang Klan Rd.

Flying-Squirrels skateboardHögt upp vid de gröna kullarna i Chiang Mai, mer än 1 000 meter över havet, finns Flying Squirrels – ett spännande äventyr bland trädtopparna där man glider fritt längs vajern. Aktiviteten tar ungefär 2,5 timmar och utsikten över de majestätiska bergen och gröna skogen från ovan är otrolig. Glöm inte att ta med solkräm och kamera! Adress: 8/2 Soi 4 Thapae Road, Changklan Muang.

X-Centre ligger 25 minuter från Chiang Mais stad och är en perfekt plats för äventyrliga familjer. Barnen kan spela minigolf, hoppa på en studsmatta, spela paintball eller köra små bilar. Det finns även en stor trädgård där barn kan leka och orädda vuxna kan prova bungyjump. Adress: 816 Moo 1, Mae Rim Sameong Roa.