I fem år har Paulúns näringscenter arrangerat den populära kostrådgivarutbilningen på Apollos sportresort Playitas på Fuerteventura. Till nästa år flyttas utbildningen till tropiska Phuket och sporthotellet Thanyapura.

Som enda nordiska researrangör erbjuder Apollo Thanyapura sporthotell och intresset för kommande vinter är stort. Bokningarna har ökat med 200 % mot föregående år och partners som ToppHälsa, Emma Igelström och kändis-PT´n Lofsan besöker anläggningen liksom flera av Sverigeeliten i triathlon.

-Vårt samarbete med PNC tas till en ny nivå med denna flytt. PNC och Martin Brunnberg har levererat prickfritt i flera år och tiden är mogen för en lite längre resa. Vi vågar lova att det blir en kursupplevelse att minnas långt efter diplomering, säger Sportchef Daniel Giray för Apollo Sports.

Den erfarna läraren Martin Brunnberg, utbildar de blivande eleverna till diplomerade kostrådgivare under en period av två veckor. Utbildningen är planerad så det finns tid för både träning och strandliv. Ett högt tempo kännetecknar utbildningen som mellan träningsblocken ger eleverna möjlighet att njuta av både hotellets utbud av träning så som gruppträning, simträning, djungellöpning eller privat coachning i tennis eller thaiboxning.

PNC´s delägare är entreprenören Fredrik Paulún som menar att utbildningen generellt får ett lyft när den flyttas utomlands.

– Jag, liksom många andra, är som mest kreativ och mottaglig när jag reser bort från invanda miljöer och mönster. Det är därför viktigt att arrangera kostrådgivarutbildningen från Paulúns näringscenter på spännande destinationer för elevernas skull. På Thanyapura är maten, naturen, träningsmöjligheterna och utbildningssalarna i absolut världsklass, säger Fredrik Paulun.

Martin Brunnberg som driver PNC tillsammans med Fredrik Paulún har utbildat kostrådgivare i 15 år och det är för honom en glädje att lära ut och se deltagarna få aha-upplevelser och utvecklas.

– Jag har alltid gillat utbildningar i mer internatliknande former då lektionstiden kan ägnas åt undervisning men att vi lärare även finns tillgängliga under tiden för frågor och diskussioner. För oss är Thanyapura helt perfekt – underbart resmål med vacker miljö och stora möjligheter till träning och annan rekreation. Ett komplett hälsokoncept helt enkelt! säger Martin Brunnberg.