Bangkok är en storstad, känd för sin mat. Från och med idag kan resenärer upptäcka den mat och kultur som staden har att erbjuda med lokalbefolkningen för en unik upplevelse.

Thailändska Turistbyråns Stockholmskontor erbjuder tre aktiviteter för resenärer från Sverige, Danmark, Norge och Finland att prova på utan extra kostnad mellan den 15 april och 1 juni 2018 – Cooking Real Pad Thai, Bangkok Community Foodie Adventure och Chinatown by Night.

När resenärer utforskar nya destinationer är det mångas dröm att guidas av en lokalinvånare för att verkligen få uppleva alla smultronställen. Den drömmen kan nu gå i uppfyllelse när du besöker Bangkok tack vare Go Local in Bangkok – en kampanj som kombinerar mat och kultur, initierad av Thailändska Turistbyråns Stockholmskontor. Vid bokning av resor till Bangkok är det möjligt att delta i en av tre exklusiva halvdagarsaktiviteter gratis under perioden 15 april till 1 juni 2018.

Cooking Real Pad Thai, Bangkok Community Foodie Adventure och Chinatown by Night är de tre aktiviteterna som går att prova på. Cooking Real Pad Thai låter dig smaka utsökt mat i ett av de bästa matcentrumen i Bangkok – Nang Loeng. Här är det möjligt att lära sig laga den klassiska nudelrätten Pad Thai i genuin streetfoodstil, för att sedan avnjuta den till lunch. Bangkok Community Foodie Adventure erbjuder resenärer att besöka en av de bäst gömda platserna i Bangkok för en oslagbar matupplevelse i det gamla Nang Loeng. Under denna aktivitet är det möjligt att prova olika lokala rätter, allt från mat till desserter baserade på recept som bevarats sedan andra världskriget, samt lära sig om områdets kultur från lokalbefolkningen. Chinatown by Night tar dig på en promenad längs det livliga Chinatowndistriktet (Yaowarat) som kan tyckas lugnt under dagen men som kommer till liv på natten. Här går det att prova olika typer av läckra lokala rätter, snacks och desserter i Chinatowns unika butiker. Efter middagen är det dags för en barrunda runt hipsterdistriktet där ni tar er runt med tuktuk. Denna erfarenhet ger en intressant inblick i thailändsk-kinesisk kultur i ett av de äldsta Bangkokkvarteren.

– Syftet med kampanjen är att stimulera de nordiska marknaderna att resa till Thailand och samtidigt stödja flygbolagen och resebyråernas försäljning under lågsäsong. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda de nordiska resenärerna som besöker Thailand gratis turer för att visa dem Bangkoks lite mindre välkända områden, säger Pakkanan Winijchai, direktör för Thailändska Turistbyråns Stockholmskontor, för de nordiska länderna och de baltiska staterna.