Den årliga Nai Lert Flower and Garden Art Fair är Asiens svar på den berömda trädgårdsmässan Chelsea Flower Show i London. Eventet pågår den 2-4 februari i Nai Lert Park i Bangkok.

Utställningen visar det bästa inom blomster- och trädgårdsdesign – ett fantastiskt event för den som är intresserad av trädgård, blommor och konst. I år arrangeras utställningen som en del av kampanjen Amazing Thailand Tourism Year 2018, för att bidra till att ytterligare stärka den thailändska turistindustrin.

Thailand är berömt för sin ovanligt rika och mångfaldiga flora. Speciellt känd är lotusblomman, som även är en symbol för buddhismen. Nai Lert Flower and Garden Art Fair har arrangerats 30 år i rad för att visa det allra bästa inom traditionellt och modernt floristarbete, trädgårdsdesign och blomsterskulptur av lokala och internationellt berömda florister.

Eventet äger rum i Nai Lert Park som anses vara en av Bangkoks bäst bevarade underverk. Parken ligger i centrala Bangkok och är 24 000 kvadratmeter stor varav 450 kvadratmeter utgörs av en matta av blommor, kanske den största som någonsin skapats i Asien. Parken är även värt ett besök för The Hertiage Home, ett hus med 100 år av historia och kultur, byggd i traditionell thailändsk stil. I huset finns en utställning tillägnad Nai Lert, en mycket omtyckt och uppskattad thailändsk entreprenör och investerare.

Under årets utställning presenteras ett samarbete med Thailands största mode- och skönhetsmärken som har designat exklusiva produkter till utställningen. Eventets kockar har skapat recept med blommor som ingrediens och ett tjugotal livsmedelshandlare från hela landet har blivit särskilt utvalda för att erbjuda endast det bästa för besökarna. Det går att medverka i en mängd olika blomsterkurser för alla åldrar, bland annat parfymeri, matlagning och blomsterarrangemang med den världskände blomsterexperten Sakul Intakul.

Under evenemanget ges tillfälle för talangfulla, unga konstnärer att visa sin kunskap och kreativitet genom konst och kultur i tre tävlingar som utställarna kan medverka i. Tävlingarna är uppdelade i kategorierna blomsterskulptur, trädgårdsdesign och bröllopsdemonstration.

Nai Lert Flower and Garden Art Fair passar alla åldrar, enskilda besökare, grupper och familjer. Utställningen pågår mellan den 2 och 4 februari klockan 9:00 till 20:00 dagligen. Du når Lei Lert Park med sky train till BTS Ploenchit Station och BTS Chidlom Station samt med båt från Wireless Pier. Parken är belägen intill den brittiska ambassaden som kan nås med flera bussar. En vuxenbiljett kostar 150 bath och kan köpas på plats eller på Nai Lert groups hemsida. På hemsidan finns även ett schema över aktiviteter.