Bangkok är navet för de senaste trenderna inom kultur, och har under den senaste tiden blivit känt som Asiens New York. Staden kombinerar exklusiv shopping, lokala kvällsmarknader, modern konst, gamla tempel och skyskrapor i världsklass tillsammans med nyskapande kök – allt med ett behagligt klimat året runt.

Bangkok är mångfaldens stad – här är några tips för en fantastisk semester i staden som aldrig sover:

Kitchen & Kicks

Detta trevåningshus är ett paradis av komfort, både för dina fötter och din mage. Kitchen & Kicks säljer sneakers från alla nyckelproducenter, såsom Nike, Adidas och Air Jordan, men även streetwear från MHRS och Dssent. Kitchen & Kicks slogan är ”passion för sneakers och bra mat – allt under ett tak” och restaurangen erbjuder brunch med band annat hamburgare och grillade godsaker. Adress : 331 Thonglor road (mellan Sio 15 och 16).

RMA Institute

RMA Institute är värd för fotoutställningar, konstevent, workshops, det underbara trädgårdskafét Gastro 1/6 och har funnits sedan 2010. Detta är platsen att besöka för att njuta av spännande nutida målningar, konstverk, skulpturer och performance. Ägaren Piyatat Hemmatat har sin egen fotostudio nära galleriet och om du frågar snällt kanske du kan få se en glimt av den! Adress : 72/3 Soi Aree 5, Phahanyothin Road.

Maggie Choo’s Bar

Den senaste och mest trendiga baren i Bangkok är utan tvekan Maggie Choo’s. Det är svårt att hitta denna gömda juvel, men när du väl funnit den anonyma trädörren utanför Novotel Hotel så kommer du aldrig se tillbaka. Slå dig ner i baren som tidigare var ett underjordiskt bankvalv, och omfamna atmosfären med stämningsfull jazzmusik, gungor som hänger ner från taket och välsmakande drinkar – ett minnesvärt ögonblick! Adress : 320 Silom Road.

Grand Hyatt Erawan

Grand Hyatt Erawan BangkokGrand Hyatt Erawan är en färgstark institution i Bangkoks hotellsfär och ligger i det absoluta hjärtat av staden. Hotellet är den perfekta startpunkten för en semester i Bangkok, då det är omringat av de bästa shoppingupplevelserna, museum, tempel och marknader. Hotellområdet inkluderar tennisplaner, spa, träningscenter samt närhet till flera golfbanor. Adress : B494 Rajdamri Road.

100 Tonson Gallery

100 Tonson Gallery Yuree KensakuDetta är en sann pionjär i Bangkoks nutida konstscen. 100 Tonson Gallery är känt för att visa båda moderna thailändska artister och välkända internationella stjärnor som Louise Bourgeois och Damien Hirst. På senare tid har galleriet blivit en viktig destination inom den internationella scenen, och det är även det första thailändska galleriet som blivit utställt i det respekterade konsteventet Art Basel i Schweiz. Adress : 100 Tonson Soi, Ploenchit Road.

Gaggan

Har du någonsin prövat nyskapande indisk mat? 2015 utsågs Gaggan till den allra främsta restaurangen i Asia’s 50 Best Restaurants och presenterar oväntade smaker istället för den vardagliga tikka masalan. Det är verkligen ett innovativt kök där mat från öst och väst smälter samman. En av rätterna på menyn är Grön av avund – kycklingkebab med grönpeppar och korianderskum. Bon appétit! Adress : 68/1 Soi Langsuan, Ploenchit Road.