Thailand är känd som en av de ledande spa-destinationerna i världen, både för hälsomedvetna resenärer och de som söker en avkopplande semester. Kombinationen lång historia med traditionell medicin och enastående gästfrihet har gett Thailand anseendet som det ledande wellnesslandet.

Thailand erbjuder spa-älskare en mångfald av härliga, tropiska destinationer och behandlingar med ett överflöd av örter och terapeutiska växter med helande krafter. Dessa förutsättningar, tillsammans med thailändares förmåga att använda både sin lokala visdom och moderna tekniker och behandlingar, skapar en spa-upplevelse utöver det vanliga.

Thailändska spa-upplevelser har utvecklats över tiden, och numera är landet utrustad med fullt integrerade hälso- och wellnesscenter som erbjuder holistisk healing, medicinska behandlingar och skräddarsydda wellnessprogram. Fördelen med behandlingar från öst är att de fungerar reparerande, precis som behandlingar från väst, men att de även fungerar förebyggande för kropp och själ. Här är fem tips för att hitta till de magiska thailändska spa-resorten – från norr till söder:

Chiang Mai, RarinJinda Wellness Spa

RarinjindaRarinJinda Wellness Spa är beläggen i ett 140 år gammalt thailändskt teakhus i närheten av den historiska floden Ping. Det är en av de ledande wellness-resorten i Thailand och erbjuder det senaste inom spa-teknik. Det finns en hel del behandlingar att prova på, som ångbastu med örter, hot stone-massage och blommigt jacuzzibad.

Bangkok, Chi, the spa at Shangri-La

The spa på Shangri-La handlar om att hitta en plats för inre harmoni, fascination och välbefinnande. Upplev signaturbadet och rengöringsritualen med en behaglig utsikt över floden. Behandlingarna är baserade på en 1500-årig läkande tradition från Himalaya som fyller en med en känsla av välbefinnande.

Koh Chang, Ramayana Koh Chang Resort & Spa

RamanyanaRamayana ligger i den lugna naturen på Koh Chang, nära tropisk djungel, höga berg och spännande vattenfall. Spa-anläggningen använder holistiska behandlingar och traditionell thailändsk massage, aromaterapi och skönhetsbehandlingar. Interiören är inspirerad av gamla orienten blandat med en modern touch.

Koh Samui, Anantara Bophut Koh Samui Resort

Anatara Spa ger ett harmoniskt välkomnande för besökare och erbjuder spa-behandlingar inspirerade av helande, gamla Ayurveda-metoder. Det är en lugn oas på den vackra ön Koh Samui, känd för sina långa, vita sandstränder och lockande laguner.

Phuket, V Spa of Vijitt Resort Phuket

Bokstaven V representerar de fem sinnena syn, lukt, ljud, smak och känsel – ord som var och en har betydelse för spaets behandlingar. Aromterapetisk oljemassage, föryngrande ögon- och ansiktsbehandling och avkopplande mjölkbad är några exempel på den omfattande spa- och wellnessmenyn.