Thailand är känt för sin vackra natur och otroliga stränder, vilket TripAdvisor nyligen har uppmärksammat. När flera miljoner resenärer röstade fram de 25 bästa stränderna i Asien, fick fem av Thailands stränder varsin plats på listan. Här är de fem bästa stränderna i Thailand enligt TripAdvisor!

Nai Harn Beach, Rawai

I södra Phuket ligger Rawai där Nai Harn Beach är belägen, mellan gröna kullar och små öar. Stranden var tidigare bara känd för lokalbor men har blivit mer och mer populär hos turister. Den lilla viken har dock fortfarande sin lugna och rofyllda charm och är mer avslappnad än de populära resmålen på västkusten, med nog restauranger, hotell och butiker för en fantastisk dag. En bra utsiktsplats över Nai Harn Beach är Windmill viewpoint, bredvid Ya Nui Beach. Andra förslag på aktiviteter är att besöka den lilla fruktmarknaden, utsiktspunkten Promthep Cape, sjön Nai Harn Lake och templet Nai Harn Temple. Fina platser för snorkling är viken Ya Nui och den lilla stranden Ao Sane.

Phra Nang Cave Beach, Ao Nang

Phuket-Promthep CapePhra Nang Cave Beach ligger i Ao Nang, Krabi och är otroligt vacker, med finkornig vit sand och turkost vatten – perfekt för sol och bad, och kan enbart nås med båt. Väl där är de närliggande grottorna Inner och Outer Phra Nang Caves samt lagunen Phra Nang Lagoon väl värda ett besök. De höga kalkstensklipporna gör platsen passande för vandring och det finns flera olika leder att pröva på. Det är även möjligt att dyka, snorkla och klättra.

Railay Beach, Ao Nang

Railay Beach ligger också i Ao Nang och är perfekt för de som söker sol, bad, klättring, snorkling eller dykning. De många, höga kalkstensklipporna vid stranden är grunden för fantastisk klättring med fler än 700 leder. Halvön har inga vägar, vilket innebär att det heller inte finns någon trafik att störa lugnet. Besökare lär dock märka av båtarna som kör folk fram och tillbaka då det är det enda sättet att nå Railay Beach, från Krabi stad eller Ao Nang. Railay Beach består av tre olika stränder – Railay West, Railay East och Phranang Beach. Railay East är den bästa platsen för att fånga en vacker solnedgång och Phranang Beach är perfekt för sol och bad med vit pudersand och kristallklart grunt vatten, samt en grotta med heliga avbildningar av Buddha. Railay West är den längsta stranden av de tre och sträcker sig över 500 meter, perfekt för sol och bad med vit sand och grunt vatten. Eftersom det är den mest populära stranden har den också flest resorts och restauranger.

Kata Noi Beach, Karon

Phuket-Karon View PointPå Phukets västkust ligger Karon, där Kata Noi Beach finns. Detta är en av de bästa stränderna i Phuket, med ljus finkornig sand och en avslappnad atmosfär med bara några få restauranger. Med det grunda vattnet passar stranden också för barn. Det finns bra ställen för dykning och snorkling i närheten, för att uppleva livet under ytan. Möjligheten finns också att byta ut lugnet mot något livligare och utforska de närliggande destinationerna Kata beach och Karon beach, som ligger en tuktukresa bort. Andra öar att utforska är bland annat Bounty Island (Racha Yai), Coral Island, Phi Phi Islands och Koh Yao Noi.

Freedom Beach, Patong

På Phukets västkust ligger Patong, där Freedom Beach finns – en sann paradisstrand med kristallklart vatten. Denna 300 meter långa vita sandstrand är gömd mellan Karon Beach och Patong Beach, och kan bara nås med longtailbåt. Det medför ett lugn med färre besökare än andra stränder i Phuket. Vid stranden finns några få solstolar och en liten lokal restaurang. Det grunda vattnet på båda ändarna av stranden har ett otroligt djurliv och växtlighet under ytan, vilket gör det perfekt för snorkling.

Källa: Thailändska Turistbyrån