Thailand är ett populärt resmål för par som uppskattar solsemestrar och romantiska smekmånader. Klimatet är behagligt året runt och besökarna kan njuta av långa sandstränder och kristallklart vatten.

Med anledning av den romantiska månaden februari har Thailändska Turistbyrån valt ut åtta av de mest romantiska öarna kring Phuket, Krabi och östra Thailand som passar bra att besöka med din käraste.

Koh Samet – Bangkokbornas weekendresmål

Ön Koh Samet ligger bara ett par timmar bort från Bangkok men är en stillsam ö med vackra sandstränder och charmiga fiskebyar, idyllisk för en avkopplande semester eller bröllopsresa. I skymningen kan besökarna njuta av den fantastiska solnedgången från en av öns härliga strandrestauranger.

Koh Mak – en välbehållen hemlighet

Koh Mak är en välbehållen hemlighet för de flesta resenärer och lämpar sig väl för romantiska semestrar. Den här ön är täckt av kokosnötsplantage och passar bäst för en avkopplande semester samt för vandring och cykling på någon av öns platta och stilla vägar. Koh Mak är en perfekt plats att börja på om du önskar att besöka närliggande öar.

Koh Kood (Koh Kut) – en tropisk dröm

Koh Kood är det perfekta resmålet för romantik i tropikerna. Hyr en moped tillsammans och glid fram genom öns täta djungel, vita sandstränder och fantastiska vattenfall. Upplev en romantisk natt under stjärnorna på ett lokalt hotell. Besökare kan nå Koh Kood via Laem Sok Pier på Trats fastland.

Koh Yao Noi – det orörda paradiset

Med endast ett fåtal restauranger, barer och butiker är den förtjusande ön Koh Yao Noi en stilla, inbjudande oas för bröllopsresan mitt i vackra Phang Nga-bukten bara en timmes båtfärd bort från Phuket. Fastän Koh Yao Noi fortfarande är ganska okänt för turister finns det många romantiska och lyxiga boendealternativ. Att ta en thailändsk matlagningskurs tillsammans är en populär aktivitet på Koh Yao Noi som kommer ge er ett oförglömligt minne.

Koh Lanta – Thailands lättsamma och enkla ö

Koh Lanta på den thailändska Andamankusten är en av landets vackraste öar och ett populärt resmål bland nordiska resenärer. Ön är särskilt känd för sina dykanläggningar och sagolika långa vita sandstränder – ett utmärkt val för en romantisk men aktiv semester. Besökare når Koh Lanta enkelt från Krabi och Phuket med båt.

Koh Kradan – det perfekta gömstället

Koh Kradan är en vacker liten ö, söder om Koh Lanta, med kristallklart vatten och stillsamma, avkopplande stränder. Den här ön är det perfekta gömstället för en fridfull semester tillsammans. Koh Kradan är även ett populärt resmål för par som vill uppleva öns undervattensbröllop som årligen hålls på alla hjärtans dag med många deltagare.

Koh Ngai (Koh Hai) – paradisön

Ön Koh Ngai är känd för vara en paradisö med långa vita sandstränder och ett spektakulärt korallrev och är ett perfekt resmål för en romantisk solsemester eller smekmånad. Ön är idyllisk för en stillsam semester men för de som vill aktivera sig är det även ett utmärkt resmål för snorkling. Det är en liten ö till ytan, men många besökare väljer ändå att stanna på ön i flera månader. Koh Ngai är enkelt att nå från Krabi och flera närliggande öar.

Koh Muk – pärlön

På thailändska betyder Muk pärla och den här ön är verkligen en drömdestination känd för sina romantiska stränder, magnifika solnedgångar och den osannolikt vackra och sagolika smaragdgrottan, en gång bebodd av pirater. Det är en unik upplevelse att besöka grottan med en lokal guide. Efter en dag fylld av upptäckter eller avkoppling på stranden kan en välsmakande thailändsk middag på restaurangen Ko Yao Viewpoint, i Haad Farang, avnjutas till en enastående solnedgång. Denna stillsamma, exotiska ö är enkel att nå från Krabi.