Bokningarna har ökat under de senaste åren och skälen är många. Här är fem fördelar med att tillbringa din sommarsemester i Thailand! Det finns mycket pengar att spara genom att välja att resa under sommaren istället för vintern, och maj och september är de bästa månaderna för den som vill göra en bra affär. Ett tips är att besöka flera olika bokningssajter och jämföra priserna för att hitta drömdealen.

Sommarsäsongens uppfriskande regnskurar ger naturen sin livfulla grönska och färgprakt. Utforska de vackra nationalparkerna, prova forsränning och se fantastiska vattenfall. Den förhöjda vattennivån gör det möjligt att prova på vattensporter som inte erbjuds under de torra vintermånaderna.

Khanom dolphinsEn av de största fördelarna med att resa under lågsäsong är att det ger mer lugn och utrymme, vilket bäddar för en bekväm utforskning av landet. Inga packade stränder eller långa köer till restauranger, och de många nattmarknaden kan upplevas i lugn och ro.

Det finns mycket att uppleva av de fantastiska lokala kulturerna i Thailand. Den 24-26 juni pågår Phi Ta Khon-festivalen, den så kallade spökfestivalen, som äger rum i den norra provinsen Loei. Det mest välkända inslaget för festivalen är lokalbefolkningens färgstarka parad, där deltagarna dansar och poserar iklädda enorma masker som är skapade av snidade kokospalmsstammar och riskorgar.

Lågsäsong betyder låga priser och det inkluderar även överdådiga hotell och resorter. Bo till överkomligt pris på något av de extraordinära hotellen i världsklass och ha pengar kvar för att njuta av utsökt thailändsk mat, härligt välbefinnande och utmärkt shopping.